ZSOLT automata orgona BEMUTATÁSA

Az egyházi szolgálatnál egyre égetőbb gond a képzett kántor vagy orgona hiánya, lévén a gyülekezeti ének igen fontos része a liturgiának. Az itt bemutatott készülék a lelkipásztoroknak, közösségi vezetőknek segít az együtt éneklés zenei kíséretében.

A szabadalmi oltalom alatt álló eszköz elsősorban istentiszteleteken, esküvőkőn és keresztelőkön elhangzó zenei hanganyag lejátszására szolgál. Beállítható dallamlejátszással segíti a hittanórákon az énektanítást. Azonban használata nem korlátozandó csak és kizárólag ezekre a területre.

Az orgonakíséret biztosítására történtek próbálkozások orgona hiányában is. Leggyakrabban az énekek orgonakísérete hanglemezről, vagy magnófelvételről kerül lejátszásra. Azonban mivel az egyes gyülekezetek különböző tempóban énekelnek, valamint az énekek dallama vidékenként is változhat, általánosan jellemző, hogy a hanglemezről ill. a magnóról lejátszott orgonakíséret és a gyülekezet éneke nincs összhangban egymással, s ezáltal kevésbé élvezhető. Ezen eszközök egyike sem ad megoldást a lejátszási tempó változtatására, illetve ének és a zenei kíséret szinkronbahozására.

ZSOLTautomata orgona segítségével az alábbiak valósíthatók meg:

  • teljes egészében orgona-zene hangzású kíséret biztosítása az istentiszteletek során (orgona és kántor nélkül),
  • önálló működésű (220 voltos csatlakozással),
  • nagyon egyszerű kezelés,
  • szinkronizáló funkció, egyedi lejátszási sebesség beállítása (a gyülekezet éneklési üteméhez igazítva),
  • tartalmazza a teljes1957.évi kiadású reformátusKorál-könyvet,szöveg kijelzéssel,
  • tökéletesen felhasználható az általános iskolai hittan oktatás keretében.


A készülék további előnye, hogy kis méretű (157x92x35mm, 0.2kg), használata nem helyhez kötött, kezelése egyszerű. Használatát tovább egyszerűsíti, hogy az istentisztelet énekanyaga előre beprogramozható és távkapcsolóval is indítható.A memóriakártya a teljes énekeskönyv orgonakíséretét is tartalmazza, akár az egyes helyeken szokásos eltérő dallammal is.

A készülékben elérhető zeneállomány – a felhasználói visszajelzések alapján – folyamatosan bővül, elsődlegesen a történelmi egyházak zene állományával, mely frissítések a honlapról letölthetők.